een paradijs
voor fietsers

Calonnegracht is de ideale basis voor start en finish van mooie tochten. Geniet van de vele mooie fietsroutes die langs vakantiehoeve 'De Calonne' passeren met meer dan 10 gekende fietsroutes. Of probeer een van onze eigen Calonne-fietsroutes. Op de route hebben wij gezorgd voor afwisseling: geniet van een locale “picon”, pincknick op een uniek plekje, sta stil bij het heden en verleden, kijk naar natuur en monumenten, … Contacteer ons voor meer informatie.

de zee

Vakantiehoeve De Calonne ligt op een boogscheut van De Kust.

Op slechts 7 km kun je via de landelijke wegen vlot met fiets en auto tot aan zee. Onderweg kun je ook rustig wandelen in het Calmeynbos.

Speel aan zee, met het uitgestrekt strand in De Panne beleef je een onvergetelijke dag. 

Uit eten op het platteland

Groot Moerhof

Geniet met vrienden of familie van deze heerlijke keuken. Culinaire hoogstandjes bereid met lokale seizoensproducten in een aangename rustige sfeer.

Boer Bart

Lekkere en natuurlijke zuivelproducten gemaakt van dagverse melk van koeien die voornamelijk gevoed worden met zelf geteelde gewassen. In een landelijk kader kan je op het hoeveterras genieten van een heerlijk ijsje, gemaakt met dagverse koemelk, in een mooie rustige omgeving.
Er worden ook andere hoeveproducten aangeboden, zoals heerlijke verse pannenkoeken, chocolademousse, pudding, milkshakes, yoghurt, platte kaas. Ook kan u genieten van heerlijke ijscoupes en verrassend dessert van het huis.

Fietsroutes Veurne

De Veurnse pittoreske dorpjes zullen je vanop het fietszadel charmeren. Keuze uit 4 verschillende fietsroutes in Veurns platteland, de Kasteelroute, de Hoeveroute, de Smultocht en Grenstochtroute.

Tussendoor kun je uitblazen bij een lekker aperitief, genieten van een “boerenstutte” met groentjes en een streekbiertje.

Of verwen jezelf met een heerlijke picknickmand in de hoeve-kaasmakerij of het kasteelpark. Tijdens deze tochten ontdek je tal van streekspecialiteiten. 

Plopsaland

Beleef een magische dag in Plopsaland De Panne. Na een gezellig ontbijt in Vakantiehoeve De Calonne vertroef je slechts op 5 minuten van Plopsaland. Het park bevind zich op kleine 4 km van de vakantiehoeve.

Abdijmuseum Ter Duinen

Je kunt er samen met een gids naar de plaats waar ooit de grote Duinenabdij pronkte! Door er zelf voorwerpen op te graven, leer je wat archeologie is en leer je hoe de abdij er in de middeleeuwen uitzag. Daarna kun je in het museum, verkleed als monnik, het leven van een monnik volgen uit de middeleeuwse abdij. Via allerlei opdrachten kom je te ontdekken hoe leven van de monniken eruit zag. 

Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum is een kindvriendelijk museum. 

In het museum word het verhaal vertelt over de evolutie die het bakkersberoep onderging op vlak van productie, bereiding en verdeling van brood en banket. 

Een museum bezoeken hoeft niet saai te zijn! Trek samen met het gezin door het Bakkerijmuseum en verken de museumcollectie op speelse wijze. Met een gezinszoektocht in de hand verdiepen de kinderen zich in enkele museumobjecten. 

Een museum is niets voor kleuters? Het Bakkerijmuseum bewijst het tegendeel!

Tom Poes gidst jouw kleuter(s) door het museum: samen met mama/papa/oma/nonkel/... voeren de kinderen een 8-tal leuke doe-opdrachten uit.
Zo raken ze opgeslorpt in het verhaal van Tom Poes en krijgen ze een echte bakkersopleiding.
Grote broer en zus kunnen hen bijstaan in deze zware opdracht of zelf deelnemen aan de zoektocht.

Plan je een uitstap met de hele familie of met een groep deelnemers van verschillende leeftijden? Dan is het atelier 'broodbakken jong&oud' een uitstekende formule. Zowel de kleinsten als de volwassenen kneden er hun eigen chocolade- of rozijnenbrood. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, verkennen de deelnemers het museum. Achteraf keert iedereen terug naar de heerlijk geurende bakkerij, om de ovenverse broden op te halen.

Tijdens schoolvakanties worden kinderen omgetoverd tot ware bakkers. Bij aankomst in de bakkerij krijgen de kinderen een bakkersschort -en pet. Daarna gaan ze zelf aan de slag! Naar inspiratie van de bakker worden er koekjes, brood, taart, of andere lekkernijen gebakken.Terwijl het lekkers bakt in de oven, trekken de kinderen met het gezin op verkenning door het museum. Nadien keert iedereen terug naar de bakkerij om het zelfgebakken brood of gebak op te halen.

Natuurreservaat De Westhoek

De Panne is omringd door het strand en prachtige natuurgebeieden, een uniek decor voor de mooiste wandelingen, kort of lang. Of geniet je liever van de rust in het Calmeynbos in het mooie Adinkerke? Trek alvast je wandelschoenen aan!

Het Vlaams natuurreservaat De Westhoek strekt zich uit over bijna 350 hectare. Samen met het aangrenzende Calmeynbos en de Krakeelduinen, de Oosthoekduinen en de Franse duinen van Le Perroquet vormt De Westhoek het grootste aaneengesloten duinmassief van onze kust.

In De Westhoek groeien meer dan 400 soorten planten. Ook heel wat bijzondere mossen, levermossen en korstmossen tieren welig in De Westhoek. 

Stranden en duinen zijn een ware trekpleister voor diverse vogels zoals tapuit en kuifleeuwerik en trekvogels zoals blauwe kiekendief en koperwiek. Vogelliefhebbers treffen in De Westhoek steeds een grote verscheidenheid aan: roodborsttapuit, tjiftjaf en grasmus zijn er vaste gasten. 
In het voorjaar zijn de duinpoelen van de Westhoek de ideale paaiplaats voor de Europees beschermde rugstreeppad en kamsalamander.
 

 

Kasteel Beauvoorde

Stap binnen in de wondere wereld van ridder Arthur Merghelynck! Tijdens een bezoek aan het kasteel bewonder je de schitterende kasteelinterieurs en de prachtige parkomgeving. Sappige anekdotes en meeslepende verhalen wekken het statige kasteel tot leven. Een verborgen parel in de Westhoek die u moet ontdekken.

Na afloop van het bezoek kunnen streekproductenliefhebbers hun hartje ophalen in de erfgoed- en streekproductenshop, biologische tuinsappen uit de boomgaard, patés en confituren uit de streek en leuke historische gadgets. Ook een uitgekiende selectie streekbieren is aanwezig.

Slechts 6 km van vakantiehoeve de Calonne.