Abdijmuseum Ter Duinen

Je kunt er samen met een gids naar de plaats waar ooit de grote Duinenabdij pronkte! Door er zelf voorwerpen op te graven, leer je wat archeologie is en leer je hoe de abdij er in de middeleeuwen uitzag. Daarna kun je in het museum, verkleed als monnik, het leven van een monnik volgen uit de middeleeuwse abdij. Via allerlei opdrachten kom je te ontdekken hoe leven van de monniken eruit zag. 

Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum is een kindvriendelijk museum. 

In het museum word het verhaal vertelt over de evolutie die het bakkersberoep onderging op vlak van productie, bereiding en verdeling van brood en banket. 

Een museum bezoeken hoeft niet saai te zijn! Trek samen met het gezin door het Bakkerijmuseum en verken de museumcollectie op speelse wijze. Met een gezinszoektocht in de hand verdiepen de kinderen zich in enkele museumobjecten. 

Een museum is niets voor kleuters? Het Bakkerijmuseum bewijst het tegendeel!

Tom Poes gidst jouw kleuter(s) door het museum: samen met mama/papa/oma/nonkel/... voeren de kinderen een 8-tal leuke doe-opdrachten uit.
Zo raken ze opgeslorpt in het verhaal van Tom Poes en krijgen ze een echte bakkersopleiding.
Grote broer en zus kunnen hen bijstaan in deze zware opdracht of zelf deelnemen aan de zoektocht.

Plan je een uitstap met de hele familie of met een groep deelnemers van verschillende leeftijden? Dan is het atelier 'broodbakken jong&oud' een uitstekende formule. Zowel de kleinsten als de volwassenen kneden er hun eigen chocolade- of rozijnenbrood. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, verkennen de deelnemers het museum. Achteraf keert iedereen terug naar de heerlijk geurende bakkerij, om de ovenverse broden op te halen.

Tijdens schoolvakanties worden kinderen omgetoverd tot ware bakkers. Bij aankomst in de bakkerij krijgen de kinderen een bakkersschort -en pet. Daarna gaan ze zelf aan de slag! Naar inspiratie van de bakker worden er koekjes, brood, taart, of andere lekkernijen gebakken.Terwijl het lekkers bakt in de oven, trekken de kinderen met het gezin op verkenning door het museum. Nadien keert iedereen terug naar de bakkerij om het zelfgebakken brood of gebak op te halen.

Kasteel Beauvoorde

Stap binnen in de wondere wereld van ridder Arthur Merghelynck! Tijdens een bezoek aan het kasteel bewonder je de schitterende kasteelinterieurs en de prachtige parkomgeving. Sappige anekdotes en meeslepende verhalen wekken het statige kasteel tot leven. Een verborgen parel in de Westhoek die u moet ontdekken.

Na afloop van het bezoek kunnen streekproductenliefhebbers hun hartje ophalen in de erfgoed- en streekproductenshop, biologische tuinsappen uit de boomgaard, patés en confituren uit de streek en leuke historische gadgets. Ook een uitgekiende selectie streekbieren is aanwezig.

Slechts 6 km van vakantiehoeve de Calonne.