de zee

Vakantiehoeve De Calonne ligt op een boogscheut van De Kust.

Op slechts 7 km kun je via de landelijke wegen vlot met fiets en auto tot aan zee. Onderweg kun je ook rustig wandelen in het Calmeynbos.

Speel aan zee, met het uitgestrekt strand in De Panne beleef je een onvergetelijke dag. 

Natuurreservaat De Westhoek

De Panne is omringd door het strand en prachtige natuurgebeieden, een uniek decor voor de mooiste wandelingen, kort of lang. Of geniet je liever van de rust in het Calmeynbos in het mooie Adinkerke? Trek alvast je wandelschoenen aan!

Het Vlaams natuurreservaat De Westhoek strekt zich uit over bijna 350 hectare. Samen met het aangrenzende Calmeynbos en de Krakeelduinen, de Oosthoekduinen en de Franse duinen van Le Perroquet vormt De Westhoek het grootste aaneengesloten duinmassief van onze kust.

In De Westhoek groeien meer dan 400 soorten planten. Ook heel wat bijzondere mossen, levermossen en korstmossen tieren welig in De Westhoek. 

Stranden en duinen zijn een ware trekpleister voor diverse vogels zoals tapuit en kuifleeuwerik en trekvogels zoals blauwe kiekendief en koperwiek. Vogelliefhebbers treffen in De Westhoek steeds een grote verscheidenheid aan: roodborsttapuit, tjiftjaf en grasmus zijn er vaste gasten. 
In het voorjaar zijn de duinpoelen van de Westhoek de ideale paaiplaats voor de Europees beschermde rugstreeppad en kamsalamander.